De Pilgrimsroute naar Boston: More than a Feeling
Door: Eric Lommen
Blijf op de hoogte en volg Eric
24 Juli 2014 | Verenigde Staten, Boston
Voordat we vandaag vertrekken via de Pilgrimsroute naar Boston bezoeken we eerst nog in Hyannis het John F. Kennedy Museum. De Kennedy's hebben tientallen jaren in Hyannis Port een residentie gehad en JFK kwam in de periode dat hij president hier regelmatig terug om weer bij te komen. Het museum had mooie foto's en video's die een aardig tijdsbeeld gaven van hoe het er toentertijd aan toeging. Na dit bezoek gingen we op pad richting Sandwich. De grote trekpleisters van Sandwich zijn de Dexter Grist Mill, een gerestaureerde molen met waterwiel uit de 17e eeuw en de witgeschilderde houten huizen uit de 17e eeuw. Het gerestaureerde Hoxie House uit 1640 met een "salt box-style structuur" is een van de oudste huizen op Cape Cod en geeft een goed beeld van de huizen van de eerste pioniers. De volgende stop in de Pilgrim Trail is Plymouth, America's Home Town. In de winter van 1620 zetten hier de eerste Pilgrim Fathers de eerste voet aan wal om er zich definitief te vestigen. In Plymouth ligt ook de Plymouth Rock, een grote granieten steen waar zo'n 140 jaar na de eerste aan land koming van wordt verteld dat deze steen de plek markeerde waar ze oorspronkelijk aan land zijn gekomen, maar daar is geen enkel bewijs voor. In de haven ligt de Mayflower II, een replica van de boot waarmee de pioniers de oversteek hadden gemaakt. Voordat we verder reden eerst nog een lekkere kop cappuccino en een versgebakken scone erbij. Met een goeie basis vertrokken we voor het laatste stuk naar Boston. De autorit ging eigenlijk best voorspoedig zonder al te veel files. Meestal gaven wegwerkzaamheden de meeste problemen omdat er dan meestal een politieauto bij stond met zwaailichten waardoor de Amerikaanse notoire hardrijders plots allemaal bijremden en zo toch voor wat verwarring en vertraging zorgden. Na wat omzwervingen door het centrum parkeerden we onze auto in een parkeergarage die zo'n 100 meter van ons hotel af lag. Helaas konden we nog niet bij ons hotel inchecken, dus na onze grootste reistassen achter te hebben gelaten in het hotel, liepen we voor de eerste verkenning Boston in. We kochten allereerst twee salades en verse jus en vonden een leeg bankje in de Public Garden. Hier hadden we een mooi uitzicht over het water en lieten ons de lunch smaken. Toen we deze achter de kiezen hadden begonnen we aan de "Boston Common", een wandeling van zo'n 4 kilometer. We liepen door 2 grote groene parken en kwamen op de Copley Square bij de Romaanse Trinity Church. Deze oude kerk weerspiegelt prachtig in de er achter gelegen John Hancock Toren. Na een aantal foto's was de volgende stop de Boston Public Library, een heel mooi gebouw in neo-renaissance stijl. Hier in de typische amerikaanse leeszaal zaten de meesten niet met een boek maar met hun laptop. De Charles River Esplanade bracht ons een heel stuk langs de Charles rivier en langs de Hatch Memorial Shell, een groot schelpvormig openlucht concertpodium. Toen we verder liepen kwamen we in Beacon Hill. Hier staan prachtige pandjes en zag je zo waar het geld zat. Grappig was dat we ook een foto van een zijstraatje daar maakten waar de huisjes half zo groot waren. Dit bleken de huisjes van de bedienden van de chique pandjes te zijn. Op Charles Street waren allerlei leuke boetiekjes te vinden. Richting Louisburg Square waren weer enorme panden te vinden met oude gaslantaarns, waar men nu toch maar moderne lampen in had gedraaid. We hadden de route zo ongeveer af en met een Ben en Jerry ijsje onderweg ging het richting hotel. Daar was het tijd in te checken en kwamen we op onze kamer die niet al te groot was. Niet zo raar, als je bedenkt dat er eerst de allereerste YMCA van de USA gevestigd was. Voor de rest was de kamer best aardig. Voor vanavond hebben we gereserveerd bij Fire and Ice, een soort wok restaurant waar de koks in het midden met veel show je eten klaar maken. We laten ons verrassen!