Van Hood River naar John Day
Door: Lilian & Eric
Blijf op de hoogte en volg Eric
05 Augustus 2017 | Verenigde Staten, John Day
Omdat we een lange en hete autorit voor de boeg hadden, stopten we eerst nog bij een tankstation voor nieuw ijs voor onze koelbox. De eerste stop was bij Mt.Hood, voor een mooie hike naar Elk Meadow. Makkelijke trip door bossen en over bruggetjes, tot we bij een grote rivier kwamen. Hier geen brug, maar wat losse halve boomstammen zonder enige ondersteuning. Heel voorzichtig probeerden we veilig de rivier over te steken, best spannend. Gelukkig lukte dit zonder kleerscheuren. Vervolgens verder met de hike en terug naar de auto.
We stopten in Madras voor de lunch. Daarna volgde een lange rit naar het wilde westen van Oregon: prairy, ranches en country music op de radio. Wij waren op weg naar het John Day Fossil Beds met enkele stops. Het was bloedheet, bij 36 graden hitte deden we enkele wandelingen in de Painted Hills (het leek wel wat op de kodachrome bergen in Dead Valley, ook qua temperatuur). Hier ook bergen met schitterende kleuren. Na de wandelingen telkens gauw weer terug in de aircokoele auto. Toen doorgereden naar John Day naar het Best Western hotel, waar we een zeer ruime kamer kregen. Voor het diner liepen we naar de Grubsteak Mining Company, waar we heerlijke malse steaks bestelden. Het koele pilsje erbij smaakte ook meer dan voortreffelijk. Na een korte wandeling door het stadje liepen we terug naar ons hotel voor een avondje HBO.