Oakhurst - Reisverslag uit Oakhurst, Verenigde Staten van Eric Lommen - WaarBenJij.nu Oakhurst - Reisverslag uit Oakhurst, Verenigde Staten van Eric Lommen - WaarBenJij.nu

Oakhurst

Door: Lilian & Eric

Blijf op de hoogte en volg Eric

11 Augustus 2017 | Verenigde Staten, Oakhurst

Vanochtend gestart met een ontbijtje van joghurt en een fikse beker verse koffie die we in het casino wisten te scoren tussen alle losers die al gokkend om 7 uur in de ochtend aan de zware drank zaten. Daarna op weg met de tassen naar de auto. Aangezien The Sands meerdere ingangen heeft en ik de verkeerde koos, heeft het dus ff geduurd voordat ik bij de auto stond. Toen op weg richting Oakhurst. Het wordt een lange reisdag maar eerst de belangrijkste stop bij Mono Lake, een groot zoutmeer. Omdat de laatste tientallen jaren het meer aan het opdrogen is, komen er steeds meer tufa's boven water, wat een apart schouwspel geeft. Kleine micro-organismen in het water zijn voedsel voor de vogels en de onderwatervliegen. Na deze hike bij South Lake Tffy weer de auto in en richting Yosemite.
De ingang die we namen was via de zeer indrukwekkende Tioga pas. Op de weg er doorheen diverse stops gemaakt, het ene uitzicht was nog mooier dan het andere. Een kleine hike bij Olmsted Point. Maar het was heel erg druk, file rijden naar de valley toe, waar we deels doorheen moesten om bij onze eindbestemming Oakhurst te komen. Ze hebben ons bij het infomatiecentrum voorgerekend dat we tussen 6 en 7 moeten beginnen willen we de weekend massa voor zijn. Dus om 4 uur gaat de wekker vannacht...
In Oakhurst bleek de 'Lodge' een nogal vergane glorie motel te zijn. En dat voor een zeer duur prijsje. Niet getreurd, het motel stond wel vlakbij de microbrewery Southgate Brewing Co. Dus een lekker biertje (Gold Diggin' Blonde) en prima eten. Daarna op tijd naar bed want de wekker gaat vroeg. The Big Lebowski op de kabel is een leuke afsluiting van de dag.