Keep Portland weird! - Reisverslag uit Portland, Verenigde Staten van Eric Lommen - WaarBenJij.nu Keep Portland weird! - Reisverslag uit Portland, Verenigde Staten van Eric Lommen - WaarBenJij.nu

Keep Portland weird!

Door: Lilian & Eric

Blijf op de hoogte en volg Eric

20 Augustus 2017 | Verenigde Staten, Portland

Vandaag een dagje Portland. Rustig aan begonnen, rond half 10 de stadi in, via de brug. Opdracht van Wie is de Mol herkenbaar in de brug verderop. Verder is het vooral opvallend hoe enorm veel zwervers er zijn, die slapen op straat, in portieken, op bankjes, onder bruggen en in de parken. Een deprimerende situatie, je kunt ze echt niet negeren. Zeker weird, maar ook zeker niet wat je wilt in deze stad. We vragen ons af hoe die mensen het in de winter overleven in deze omstandiheden.

Wij gaan naar Pioneer Square, daar is het tijd voor een koffie en een yoghurtje. Daarna naar de weekendmarkt, veel kraampjes, van eten tot alles wat je maar kunt bedenken. We sluiten af met een van de foodtrucks, een griekse snack. Terug naar Pioneer Square. Waar een hele serie aan weirdos het plein bezig houdt. Daarna via het Portlandia gebouw en een aantal pleinen op weg naar de Ira Keller memorial Fountain, een mooie waterval achtige constructie van allerlei waterbekkens. Wegens het warme weer wordt er veel gebadderd, wij doen ook even mee met pootjebaden, heerlijk!
Daarna naar de andere kant van de stad naar Powell's city of books, een gigaboekhandel, een compleet block vol boeken. En superdruk. En op bezoek in Chinatown, wat weinig voorstelt, en daarna tijd voor een smoothie op de markt. De dag loopt naar het eind en dus tijd voor een pilsje. Eest naar de Fat Head Brewery, voor een pilsje en een snackje. Leuke tent! Daarna inkopen voor de eclipse morgen. En terug naar het hotel. En om de dag af te sluiten nog een afzakkertje bij de Burnside Brewery, ook weer een lekker pilsje. Tijd om af te sluiten, morgen heel vroeg op voor de eclipse.

• 21 Augustus 2017 - 11:11

Marg:

Hopelijk een mooie eclips maandag! Zal voor jullie duimen